Ana içeriğe atla

✍MKG YÖNETİM AKADEMİSİ✍

 


Pandemi  hepimizin iş süreçlerini alt üst etti. Öngörülemeyen riskler ortaya çıkarken fırsatlar da belirdi. Her işletmenin bu altüst olmuş iş süreçlerini pazarının geleceği açısından gözden geçirip analiz etmeye, Check-Up’tan geçirmeye, 

👉Kurumsal İş Analizi (KİA) yapmaya ihtiyacı var.

Böylelikle gelecek öngörüsüyle değişim stratejisi  kurulabilir. Strateji kurmanın rekabette farklılaşmanın yolu riskleri ve fırsatları önceden görmeyi gerektiriyor.

MKG YÖNETİM AKADEMİSİ olarak Kurumsal İş Analizi (KİA) hizmetimiz ile; işletmelerin;

👉Yönetim, satış, pazarlama, satınalma yönetimi, kaynak yönetimi, insan kaynakları, dijitalleşme ve diğer fonksiyonlarını Check-Up’tan geçiriyoruz.

Kurumsal İş Analizi ( KİA)  yaparak işletmenin kritik risk alanlarını tespit edip, durumu fırsata çevirecek Stratejik Değişim Projesiyle çözüm önerisi sunarak ilerliyoruz.

Stratejik Değişim Projesinde : İşletmenin öncelikleri ne olacak? Nereye ulaşmak istiyor? Sorularına yanıtlar aranarak, ulaşılacak ölçülebilir hedefler, amaçlar, stratejiler belirleniyor.

Böylelikle Stratejik Yol Haritasını ortaya çıkarıyoruz.

Projede: Kim ve kimler, niçin, nerede, ne zaman, neyi, nasıl yapacağı belirleniyor.

Projenin başarı kriterlerini elde edilecek sonuçları müşterilerimizle birlikte belirleyip , Stratejik Değişim Projesini işletme içinden oluşturduğumuz değişim takımları kurarak  yola çıkıyoruz.

Değişim Takımlarını Yönetici Koçluk Programıyla ve Eğitimlerle hem masa başında hem de sahada destekleyip yönlendiriyoruz.

Projenin çıktılarını, elde edilen sonuçları ve ilerlemeyi başarı kriterlerine göre karşılaştırmalı olarak Dengeli İşletme Karnesi ve Yönetim Değerleme Karnesi ile test edip geri bildirim raporları veriyoruz.

Siz pandemi sürecinde ne tür zorluklar ve fırsatlarla karşı karşıya kaldınız?

Bu süreçte işletme dışından danışmanlık ve yönetici koçluğu desteği alıp geleceğe yönelik stratejik yol haritası belirlediniz mi?

Sizi, MKG YÖNETİM AKADEMİSİ ile yöneticilerinizin de katılımıyla pandemi sürecinin zorluklarını ve fırsatlarını değerlendirmek ve  stratejik yol haritasını belirleme amacıyla online odak grup çalışması yapmaya davet ediyoruz. 

Hedefimiz

  • Karar Alma süreçlerinin etkinleştirmek,
  • Vizyonerliği ve kurum kültürünü geliştirmek,
  • Satış pazarlama verimliliğini artıramak,
  • Rekabette üstünlük sağlayacak marka yönetimini başarmak,
  • Operayonları ve iş süreçlerini uyumlu hale getirmek,
  • ( insan- finans- teknik) KAYNAKLARI etkin yönetmek,
  • Performansı ve motivasyonu artırmak,
  • Sonuçta: dengeli bir işletme olarak stratejik değişim yolculuğuna rehberlik etmek.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SATIŞ AKADEMİSİ EĞİTİMLERİ

  Günümüz rekabet şartlarında varlıklarını devam ettirmeye çalışan işletmeler için müşterileri ile iyi ilişkiler kurmaları ve müşterilerinde sürdürülebilir satışı gerçekleştirmeleri oldukça önemlidir. Müşteriler ile kurulacak gelişim yönlü ilişkiler iş performansını belirleyen bir unsur olarak görülmekte ve bu bağlamda; satış gücü yönetimi ve satıcı kritik önem taşımaktadır. Diğer bir ifadeyle işletmelerin satış gücünün önemli bir güç olarak algılaması ve satış gücü yönetimine daha fazla odaklanması gerekir.   SATIŞ AKADEMİSİ EĞİTİMLER İ  1.   Takım Çalışması Nedir? Ne Değildir? 👉Ortak bir hedefe ulaşmak için çalışanların bir arada çalışması gerektiği, kendi yetenek ve bilgi birikimlerini birleştirerek, ekipteki diğer kişilerle işbirliği yapmasını sağlar. Etkin bir iletişim, rol paylaşımı ve koordinasyon sağlamak. 2.      Yönetici ve Liderlik Sanatı Proaktif Olma Proaktif Yönetici Nasıl Olunur? Z Kuşağı İle Entegrasyon 👉Çalışanların ve organiza...

SÜREKLİ KAZANÇ İÇİN VERİNİN ÖNEMİ?

Bugün içinde bulunduğunuz durum gelecekte kurumları nasıl yaşatacağınıza ilişkin önemli ipuçları veriyor.  🔑Gelecekte kurumların ömürleri üzerinde en fazla etki yaratacak olan şey o kurumun kendisini çevreleyen bilgi kaynaklarına hakim olmasıyla doğrusal bir orantı izleyecektir.   Bilgi kaynakları üzerinde etki sağlayan, bilgiyi kendi içine alıp, anlamlaştıran bilgiyi geliştiren en önemlisi de bilgiyi gelişim aracı olarak kullanan kişiler ve kurumlar gücü eline alıp hayatı etkin ve verimli yaşayacaklardır. Geçmiş uygarlıkları analiz ettiğimizde ham madde kaynaklarını ve geçiş yollarını kontrol altında tutanlar güç ve kudret sahibi olarak diğer uygarlıklara karşı hâkimiyet sağlamışlardır.   🔑Günümüzde arzu ettiğiniz gelecek bilgi kaynaklarının geçiş yollarına hâkimiyetinizle olacaktır.  Kurumlar açısından en azından kendisini çevreleyen bilgi kaynakları üzerinde hâkimiyeti olmadan işletmenin geleceğine ilişkin bir politika oluşturmak imkânsızlaşaca...

BAŞARI İÇİN BİRLİK RUHUNU NASIL SAĞLAYABİLİRİZ? 🎯✍

  İçsel Motivasyonu ve içsel özgüveni yüksek liderler birliği oluşturabilir. Biz kültürünün benimsenmesi , biz başaracağız , birlikte yapacağız ifadeleri ile kenetlenme zafer yolculuklarının başlangıç noktasıdır. Öğrenen gelişim yönü kuvvetli organizasyonlar , ulaşılabilir gerçekçi hedefler , uygulanabilir iş planı , etkili şeffaf iletişim , adaletli yönetim , öğreti odaklı geribildirim , özverili ekip çalışması , düşünen çalışanlar 1+1 >2 sinerjisine inanan takımlar birliği oluşturabilir. Birlik ruhu , ekip ruhu , biz kültürü oluşmasında en etkili faktör arif olan , adil olan ve zarif olan bir liderliğin ortaya çıkmasıdır.    Şu unutulmamalıdır. İnsanlar bilgeliğine inandıkları , adaletine güvendikleri ve sevdikleri liderlerle zafer yolculuklarına çıkarlar. Başarı da başarısızlıkta takım liderinin sorumluluğundadır. Takımın başarısızlığında kimse günah keçisi aramamalıdır. İşler kötüye gidiyorsa liderin sorumluluğu o ölçüde artar. Takım liderinin;  ✔Bilgili ve bi...